Zakaj je pomembno, da servisirate svoj fotovoltaični sistem?

Z rednim pregledovanjem konstrukcije lahko preprečite popuščanje plošč in posledično škodo na fotovoltaičnem sistemu ter na drugi lastnini in zdravju ljudi.

S pregledom kablov lahko pravočasno preprečite mehanske poškodbe kablov in izpade fotovoltaične elektrarne. Čeprav se morda ne zdi tako, lahko snežni plaz povzroči veliko škodo ne le na konstrukciji, temveč tudi na slabo pritrjenih in nezaščitenih kablih.

S preverjanjem varovalk, odklopnikov in vseh sponk preprečite prehodno upornost in s tem povezano kopičenje toplote, ki lahko povzroči požar.

S preverjanjem in posodabljanjem programske opreme na inverterjih lahko močno optimizirate delovanje svojega fotovoltaičnega sistema! Pravilne nastavitve pretvornika lahko na primer skrajšajo čas, potreben za ponovni zagon pretvornika, z nekaj minut na nekaj sekund.

Z rednim čiščenjem filtrov inverterja boste zmanjšali porabo energije za delovanje ventilatorjev. Poleg tega z odstranjevanjem prahu zmanjšate nevarnost požara.

Pravilno delovanje fotonapetostnega panela je mogoče ugotoviti tako vizualno (npr. zaradi razpokanega stekla lahko fotonapetostni panel zaradi uhajanja vode v nekaj tednih preneha delovati) kot predvsem s pomočjo termovizijskega testa! Termično slikanje razkrije morebitne napake v celicah plošče. Velika večina fotovoltaičnih panelov je zaporedno razporejenih v sekcijah, zato lahko okvarjena celica v enem panelu zanesljivo izklopi celoten odsek.

Tako zanesljivo, kot lahko okvarjena celica izklopi celoten odsek, lahko tudi senčenje, celo majhnega dela posamezne fotovoltaične plošče, izklopi njeno delovanje. Zmanjšanje senčenja plošč vodi k večji proizvodnji!

Z optimizacijo delovanja fotovoltaike lahko znatno povečate ekonomsko učinkovitost! S čim večjo uporabo proizvedene električne energije za lastno porabo zmanjšate stroške energije. Naši strokovnjaki vam bodo predlagali posebne možnosti optimizacije.

01 Uprava

 • Celovita obdelava projekta od zasnove do izvedbe
 • Administrativna podpora pri obdelavi subvencije iz Eko sklada
 • Upravna podpora pri pridobivanju potrebnih dovoljenj za gradnjo in delovanje fotovoltaične elektrarne
 •  Administrativna podpora pri pridobivanju zavarovanja

02 Operativne storitve

 • Celovite storitve za fotovoltaične sisteme vseh velikosti

03 Inšpekcijske storitve

 • Priprava poročil o pregledih v skladu s ČSN331500

04 Vzdrževanje in čiščenje

 • Vzdrževanje fotonapetostnih sistemov
 • Pregled fotovoltaičnih panelov in napeljav  termovizijsko kamero

05 Varnost elektrarne PV

 • Redni in nenačrtovani servisni in inšpekcijski pregledi fotovoltaičnih sistemov
 • Priprava zbirnega poročila o stanju fotovoltaičnih elektrarn ter predlog ukrepov in priporočil za optimizacijo proizvodnje

06 Monitoriranje

 • Vzdrževanje in posodobitve vdelane programske opreme fotonapetostnih pretvornikov
 • Pooblaščeni servis inverterjev in otočnih sistemov SMA

Ponujamo celoten portfelj storitev

Image