Novice

Previous Next

Kaj je fotovoltaika

Fotovoltaika je tehnologija za neposredno pretvorbo sončne svetlobe v električno energijo. Tehnologija temelji na fotonapetostnih celicah in iz njih izdelanih fotonapetostnih ploščah.

Fotovoltaika je obnovljiv in neizčrpen vir električne energije. Za proizvodnjo električne energije ne potrebuje goriva, prav tako nima gibljivih delov. Fotonapetostna elektrarna lahko zato dalj časa deluje brez nadzora in z majhnimi stroški vzdrževanja.

Ali je varna fotovoltaika

Tema, ki se tu in tam omenja v slovenskich in tuji medijih, zlasti med poletno sezono, je varnost fotovoltaičnih aplikacij. Naslednje vrstice govorijo o dejanski (ne)varnosti sončnih elektrarn, zlasti tistih, ki so priključene na stavbe.

Previous Next
Previous Next

6 razlogov za nakup sončne elektrarne

Sončne elektrarne postajajo vse bolj priljubljen način pridobivanja električne energije. Število domov, pokritih s sončnimi paneli, narašča, številna gospodinjstva pa se zavedajo prednosti energetske neodvisnosti. O fotovoltaiki kroži tudi veliko mitov in govoric, ki jih bomo poskušali razbliniti v naslednjem članku in se osredotočiti na najpomembnejše prednosti fotovoltaične elektrarne. Sončna energija je trenutno eden najcenejših virov energije. Je obnovljiv, razmeroma čist in ne zahteva veliko vzdrževanja. Katere so njegove glavne prednosti?

Začinamo z uporabo sončnih panelov

Uporaba fotovoltaike ni preveč zapletena in jo je mogoče zlahka uporabiti v majhnem obsegu. Fotovoltaika postaja vse cenejša, zato si oglejmo, kako zgraditi preprosto fotovoltaično elektrarno.

Začinamo z uporabo sončnih panelov
Image
MIT Europe d.o.o.
Hrvatiova ulica 14, Ankaran 6280
info@isolar.si
+386 70 991 914
Image