Zakaj namestiti fotovoltaiko na streho vašega podjetja?

Cena energije, vključno z električno energijo, nenehno narašča in domnevamo lahko, da se v prihodnosti zagotovo ne bo znižala. Vprašanje torej ni, ali se je treba ukvarjati s prihodnjimi predpisanimi stroški energije, temveč kdaj začeti. Odgovor je jasen. S podporo subvencijskega programa od Eko sklada (fotonapetostne elektrarne s hranilniki ali brez njih, programi varčevanja z energijo, nizkoogljične tehnologije in drugo) lahko začnete zdaj ali pa to pustite za pozneje in plačate iz lastnih sredstev. Poznamo okolje in pravna vprašanja, zato vam lahko resno ponudimo popolno storitev na ključ in izvedemo vašo fotovoltaiko po vaših željah, pravilno, pametno in pravočasno! Priporočili vam bomo tehnologije hi-tec, vam svetovali glede subvencij in vam posredovali naše dolgoletne izkušnje.
1. Finančni prihranki
Če se odločite za sončno energijo, lahko pričakujete nižje račune za elektriko. Sonce je, če se izrazimo naravnost, preveč oddaljeno od Zemlje, da bi vam lahko pošiljalo račune. Čeprav namestitev fotonapetostne elektrarne zahteva začetno naložbo, ta ni tako visoka, kot mnogi mislijo, in se postopoma povrne v obliki nižjih računov za elektriko.
Skupna naložba v nakup lastne fotovoltaične elektrarne znaša od 1300 do 1800 EUR brez DDV na 1 kWp inštalirane zmogljivosti (kilovatna konična moč = kilovat konične moči). Fotonapetostni paneli niso samo vir za proizvodnjo električne energije, temveč se lahko uporabljajo tudi za ogrevanje ali segrevanje vode. Več ko jih boste uporabili, več boste prihranili.
/ 1.1 Subvencija Eko sklad
Višina podpore iz Eko sklada znaša od 180 EUR / 1 kWA inštalirane moči PV za samooskrbo z električno energio. Fotovoltaika na strehi vašega podjetja lahko proizvede od 0,95 do 1,05 MWh električne energije na instalirano kWp na leto.
Na strehi vam bo nato služila še 30-40 let z minimalnimi stroški vzdrževanja. Donosnost naložbe je zelo spremenljiva in odvisna od številnih dejavnikov. Ob dobro porabljenih subvencijah in učinkovitem načrtovanju je povračilo stroškov pri trenutnih projektih od 6 do 15 let. Postali pa boste tudi odgovorno podjetje, ki zelo resno jemlje ekologijo in varčevanje s CO2.
Image
2. Energetska samozadostnost in prijaznost do okolja
Energija iz sončnih kolektorjev omogoča gospodinjstvom delno energetsko samozadostnost. Zato vam s fotovoltaiko ni treba biti popolnoma odvisni od oskrbe z električno energijo iz omrežja, saj uporabljate lastno energijo.
Fotovoltaika je tudi okolju prijazna rešitev, saj sončni kolektorji poleg sončne svetlobe, ki je obnovljiv in neizčrpen vir energije, ne potrebujejo goriva, ki bi onesnaževalo zrak ali kako drugače obremenjevalo naravo.
2.1 Stanovanjski sončni sistem
Na podlagi vaših zahtev bomo izdelali prilagojeno zasnovo fotovoltaike in izvedli celotno namestitev fotovoltaike, vključno z urejanjem vseh dokumentov na uradih ter urejanjem subvencij.
3. Dolga življenjska doba in nizki stroški vzdrževanja

Socialna omrežja